Så blev det d. 1 december, og julestemningen er begyndt. Vi har fået de skønneste havregrødsvafler med kanel til morgenmad, de er nemme, “sunde” og så smager de virkelig godt.
2 dl. havregryn
4 dl mælk
2 spsk kokosmel
1 spsk smør
2 tsk mørk sukker
1 tsk kanel
2 æg
lidt smør til stegning
Lav havregrød af havregryn, mælk og kokosmel, den skal koges igennem ved lav varme så den ikke bliver alt for tyk. Tag den af varmen og hæld den over i en skål, rør smør, mørk sukker, kanel og æg i havregrøden og lad den køle lidt af. Du kan røre i den 2-5 min hvis du vil have det til at gå hurtigere, jeg havde i hvert fald en sulten julenisse der havde svært ved at vente 😉
Kom lidt smør på vaffeljernet, mit vaffeljern er teflon og behøver ikke fedtstof, men det giver en sprødere overflade og det er minimalt hvad man behøver. Fordel den lidt tykke dej på vaffeljernet og bag, de skal have lidt mere end alm. vafler. Der bliver 6-7 vafler ud af denne portion. Spis evt. med banan og kanelsukker, eller lidt syltetøj. Jeg synes de er gode bare i sig selv 🙂