For et par uger siden skulle jeg holde halloween (disco)-fest for Sia og hendes to venner Marley og Noelle og derfor blev disse edderkoppe muffins til 🙂 Marley kan ikke tåle gluten eller laktose og jeg lavede dem derfor fri for begge ting. Jeg ved hvor stor en hovedpine det kan være som mor til et barn der er allergisk, og barnet skal jo helst føle at det kan være med, og ikke føle sig alt for speciel <3 Sia var med til at lave dem og for at gøre det endnu mere festligt lavede vi selvfølgelig et uuuuhyggeligt græskarhoved ud af det udhulede hokaido græskar 🙂
Ingredienser:
300g hokaido græskar
3 medium æg
2 store bananer
50g smør eller olie (jeg brugte olie, pga. laktosen)
50g kokosmel
100g glutenfri mel blanding (købes her) /100g manitoba hvedemel
1 spsk bagepulver
Blend først hokaido græskar i en blender, foodprocesser eller med stavblender til det er helt fint, blend æg, bananer og smør/olie i. Rør mel og bagepulver i dejen ved lav hastighed eller med en ske. Fordel dejen i den størrelse muffinsforme du har, og bag dem ved 200 grader i 16-20 min alt efter størrelse.
Vi lavede kryds på ryggen med glasur og lange ben af lakridssnøre, børnene kunne selv lave huller til benene med et spyd og blev godkendt af alle 3 og ingen kunne smage at der var græskar i 😉