Ja det er Lock down, men alligevel ret hyggeligt når man ikke skal være ud af døren med skolebarnet kl. 7.20 😉 Det er fredag, ikke helt lyst endnu og hele lejligheden på Vesterbro dufter af friskbagte boller. Der er stearinlys på bordet og pigerne løber rundt i deres nattøj, og der er et par timer til at alle ville ønske at kl. var 19.00 😉
Jeg elsker faktisk at bage, og jeg synes det er så lækkert med hjemmebag. Problemet med boller er, at man nemt kommer til at spise for meget fordi de indeholder mange kalorier. Nemmeste løsning på det er at udskifte noget af melet med grøntsager som har et lavere kalorie indhold. Her er de så, gode gulerodsgrovboller, hvor kalorie indholdet i en bolle svarer rigtig godt til et mellemmåltid. De har i mange år været højt elsket af mange af mine fitmom piger <3
Jeg har lavet bollerne med manitoba hvedemel, da det har et højt proteinindhold og derfor mætter mere. Riv gulerødderne helt fint, så kan selv de helt små sagtens spise med 🙂
Ingredienser til 8 boller
100 g fuldkornshvedemel
250 g manitoba hvedemel
140 g revet gulerod
20 g gær, frisk
2 dl vand (1,5 dl koldt vand, 0,5 dl. kogende vand)
0,5 tsk salt
1 tsk sukker
Rør gær og sukker ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, fuldkornhvedemel, revet gulerod og rør det godt sammen. Rør manitoba hvedemelet i lidt af gangen til dejen samler sig til en fast masse. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Ælt dejen godt sammen, rul den som en pølse og del den i 8 lige store stykker. Form 8 fine boller på bagepladen og dæk dem over med et rent viskestykke. Sæt bagepladen et lunt sted, jeg plejer at sætte den oven på ovnen mens den bliver varm, og lad bollerne efterhæve 1/2 time. Du kan pensle dem med lidt mælk for en pænere og sprødere overflade. Bag dem i 10 min på 220 grader varmluft og skru så ned til 180 grader i 10 min.
Bollerne kan bruges som;
Morgenmad:
Mellemmåltid:
Spis en enkelt bolle, hvis du vil have smør og ost på, må du nøjes med en halv.