Elsker du også marcipan? Jeg kunne leve af marcipan i forskellige afskygninger, men meget af det du kan købe i butikkerne er fyldt med en masse sukker. Jeg har lavet en 100 procent sukkerfri marcipan. Og her mener jeg også uden kunstige sødestoffer, så børn og gravide også kan spise den. Og den er faktisk virkelig god 🙂 Når vi kommer tættere på nytår skal I nok få en opskrift hvor jeg bruger den til kransekage toppe 🙂
Sukkerfri (fri for raffineret) marcipan
- 100g mandler (alternativt 90g mandelmel)
- 4 dadler
Hæld kogende vand over mandler og smut dem( måske har de brug for et par gange med kogende vand, alt efter hvor tørre de er). Fordel dem på en bageplade og tør dem i ovnen i 2 timer ved 100 grader. Tag stenene ud af dadlerne og tag skrællen forsigtigt af. Hæld 1/2 dl kogende vand over daddel kødet og lad det stå og trække 1 times tid. Blend det med en stavblender eller lign. så du får en tyk daddelsirup. Lad mandlerne køle helt af og hak/blend dem så til mel. Bland 4 spsk daddelsirup i og ælt det til en fast masse, og så har du lækker sukkerfri marcipan med en rigtig nøddesmag. Den er nem at samle hvis du ruller den i husholdningsfilm 🙂
Lille sneak peek på små fine kransekager 🙂