Først og fremmest glædelig jul fra mig, nu er den søde tid endelig startet. Risengrød hører sig til i december i mange hjem. Men er jeg den eneste der er sulten igen efter 1 times tid? Jeg har lavet en version med højere protein indhold der mætter en del mere.
Risengrød:
- 2,5 dl. grødris
- 2,5 dl vand
- 1 liter letmælk
- lidt salt
- 3 æg
- 1 spsk kanelsukker
- 1 tsk smør
Put grødris og vand i en gryde, når det koger tilsætter du under omrøringen mælk og salt. Kog grøden ved lav varme og rør jævnligt. Slå de 3 æg ud i en skål og pisk dem sammen, ikke for meget. Når grøden har en tyk og cremet konsistens tilsætter du din æggemasse og så skal der ellers røres igennem i 3-4 minutter. Grøden er lidt mere gullig end ellers, men hvis der er nogen der spørg har du bare brugt gårdmælk 😉
1 portion er 450g grød, 1 spsk kanelsukker og 1 smørklat smør 🙂 ca. 600 kcal. portionen indeholder over 20g protein og mætter derfor godt.