17. december -Pebernødder uden tilsat sukker og gluten

Picture of fit mom cph
fit mom cph

Sif Kapijimpanga

Mmmm jeg elsker jul og jeg har lige spist ris ala mande til frokost 😉 Jeg lavede denne opskrift da Sia kun var 8 1/2 måned og vi skulle til juleafslutning der hvor vi gik til musik <3

Pebernødderne er både til baby’er, børn og voksne. Det er ikke de traditionelle sprøde pebernødder, men blødere baby venlig version med masser af smag. Og så er de uden tilsat-sukker- og glutenfri 🙂

ingredienser:
5 dadler
2 små bananner
2 medium æg
1 spsk smør
2 tsk fiberHusk (kan undlades)
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødte nelliker (kan undlades)Pebernødder uden tilsat sukker og gluten
1/2 tsk bagepulver
ca. 50g rismel (alt efter str. på æggene)

Blend dadler, bananer og smeltet smør godt sammen. Tilsæt æg og alle de tørre ingredienser, og rør det sammen til alt er sammenhængende, og du har en tyk masse. Fordel dejen som små klatter på en bageplade.Bages ved 225 grader, i 10 minutter hvis de er almindelig strørrelse og 6-7 minutter hvis det er baby pebernødder.
Pebernødderne er et sundt alternativ til de konventionelle, og de indeholder under halvt så mange kalorier. Jeg er ikke selv bange for gluten, men jeg ved hvor svært det er for folk med gluten allergi, så de er også glutenfri 🙂

You might also enjoy

Is

1. Den sunde med masser af vitaminer (mest til voksne)