Juleslik er i den grad kommet på hylderne i supermarked, og fristelser er der nok af. Meget af juleslikket er fyldt med sukker, farvestof og chokolade af dårlig kvalitet.
En ting er at man selv lukker øjnene og fylder i hoved, specielt hvis natten har budt på skrigende baby og amninger hver 2. time. Men måske er du mere kræsen med hvad du giver dine poder.
Her er et par forslag til hvad du kan lave af hjemmelavet juleslik. En hyggelig og sundere løsning kan være selv at lave marcipan snitter (opskriften på marcipan ligger her på bloggen), eller overtrække marcipan med chokolade. Køb en god marcipan, kig på indholdet af mandler, det skal være så højt som muligt, jo mere mandel, jo mindre sukker! Overtræk marcipanen med en god mørk chokolade med min 70% kakao. Hvis dine børn ikke kan li chokolade så rul den i lidt kakaopulver.
Frugt og nødder overtrukket med chokolade er en nem og lækker julet snack. Hvis du vil have lidt mere smag kan du blande kanel, kardemomme, vaniljepulver eller lakridspulver i chokoladen når du smelter den. Jeg smelter chokolade i mikroovnen, så er det ikke så omstændigt som med vandbad, og børnene kan være med til at tælle sekunder og røre i chokoladen. Hvis mørk chokolade igen er et No Go, så vælg en med minimum 50% kakao. Og dine børn er helt sikkert ligeglad med både knæk og blankhed i din tempererede chokolade, så du slipper for “Bagedyst” præstationsangst 😉
Glædelig jul <3